Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Marit Bjørgen går trolig to NM-renn på Gåsbu

Bjørgen går trolig to NM-renn

Marit Bjørgen (37) er påmeldt på tre, men nøyer seg trolig med to NM-renn på Gåsbu senere denne uken.

HJEMMEVÆRENDE: Marit Bjørgen har vært hjemme i Norge mens flere av de andre skijentene har konkurrert i Tour de Ski. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HJEMMEVÆRENDE: Marit Bjørgen har vært hjemme i Norge mens flere av de andre skijentene har konkurrert i Tour de Ski. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens de fleste av de beste norske har vært opptatt med Tour de Ski den siste uken, har Bjørgen og Ragnhild Haga ladet opp hjemme i Norge uten tanke på konkurranser.

De har konsentrert seg om å trene.

Kvinnelandslagets assistenttrener Sjur Ole Svarstad forteller at de har bra oversikt over hva de to har foretatt seg hjemme mens resten har vært på vift i Mellom-Europa.

- Dem har vi bra kontroll på. De er friske og i god trening og er klare for NM. Marit feiret jul nordpå, og har vært mye i Oslo etterpå. Ragnhild har vært på Sjusjøen. I tillegg har også hun vært litt i Oslo.

- Hva skal de gå i NM?

- Ragnhild skal ikke gå sprinten. Marit er påmeldt på de tre første øvelsene, men kommer nok til å blinke seg ut to konkurranser når uken kommer. Vi har ikke planlagt noe nærmere enn det. Den endelige avgjørelsen er ikke tatt. Begge ser fram til spennende NM-deltakelser, sa Svarstad til NTB i helgen.

Mens Bjørgen drar på høydeopphold torsdagen etter at NM-dagene er over, skal Haga lade opp til OL hjemme i Norge. Begge er forhåndsuttatt til OL i Pyeongchang for flere uker siden.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!