Slik ble Erling Braut Haaland en av verdens heteste fotballspillere

- Han kunne ikke løpe skikkelig

Stjernespiller Mats Hummels beundrer Erling Braut Haalands mentalitet. Den har kjennetegnet 19-åringen siden han møtte opp på fotballtrening fem år gammel. Noen år seinere visste trenerne at han ville få en stor internasjonal karriere.

UTMERKET SEG TIDLIG: Erling Braut Haaland (nr. 1 fremme fra venstre) var stjerna på et meget sterkt guttelag i Bryne, men møtte også motstand en periode da han vokste enormt på kort tid. Foto: Privat
UTMERKET SEG TIDLIG: Erling Braut Haaland (nr. 1 fremme fra venstre) var stjerna på et meget sterkt guttelag i Bryne, men møtte også motstand en periode da han vokste enormt på kort tid. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Han smiler mye. Trener mye. Og scorer mye.»

Det er beskrivelsen Erling Braut Haaland får i dag - akkurat som da han møtte opp på sin første fotballtrening som femåring, som den yngste på laget.

Den lille gutten gikk raskt inn og scoret mål mot eldre gutter på sin første trening, i en innendørshall på Bryne.

Det ble startet på et fotballeventyr av den sjeldne sorten.

14 år seinere står Braut Haaland med uvirkelige fem scoringer på bare 59 minutter med spill for Borussia Dortmund i Bundesligaen.

- Erling var 5,5 år. De andre var 6,5 år. Likevel kom han rett inn på første trening innendørs og imponerte som målscorer. Han var spesiell fra dag én.

Det sier Alf Ingve Berntsen til Dagbladet. Bjarne Berntsens bror trente Erling Braut Haaland i ti år, fra 2006 til 2015, på et lag bestående av 40 spillere som stort sett holdt det gående til etter junioralder.

Vinket på Anfield

Fem av dem har landskamper for Norge på ulike aldersbestemte nivå, enda flere nådde kretslaget og svært mange av dem spiller fortsatt fotball på høyt nivå i dag.

På det laget spilte blant annet mangeårig U-landslagskaptein Tord Johnsen Salte og landslagsspiller Andrea Norheim, som vekker oppsikt i Tyskland og omtales «som jenta som lærte Haaland å spille fotball» i den tyske storavisa Bild.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer