Østerrike - Nord-Makedonia:

Historisk mål

Ringreven Goran Pandev scoret Nord-Makedonias første mål i EM noensinne, men det holdt ikke helt inn for debutantene.

HISTORISK: Målet til Goran Pandev er Nord-Makedonias første mål i EM i historien.
HISTORISK: Målet til Goran Pandev er Nord-Makedonias første mål i EM i historien. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Østerrike - Nord-Makedonia 3-1 (1-1)

- Dette er fascinerende, lille Nord-Makedonia med to millioner innbyggere, sa TV2s ekspertkommentator Nils Johan Semb rett før start.

Nord-Makedonia er nemlig med i EM for første gang i historien.

Med bare to tap på de siste fjorten landskampene, kunne de stille til start med selvtilliten på topp.

Goran Pandev nettet for Nord-Makedonia, som er deres første mål i mesterskapet noensinne. Til tross for det historiske målet, holdt det ikke helt inn for Pandev og co.

OVERRASKET: Mange hevet øyenbrynene da England offentliggjorde laget før åpningskampen i EM mot Kroatia. Video: NTB Vis mer

Rotete start - så smalt det

Kampen startet veldig rotete på Arena Nationala. Ingen av lagene fikk satt spillet sitt, og ingen store målsjanser var notert etter 15. minutter.

Men så smalt det.

Marcel Sabitzer slo en strøken pasning inn i boks, hvor Stefan Lainer hadde posisjonert seg riktig. Østerrike tok med det ledelsen på kampens første sjanse.

- Nå er de rysta, sa kommentator Peder Mørtvedt etter målet.

Østerrike fortsatte å presse på etter målet, men ut av ingenting kom utlikningen. Juniorfeil og rot i det østerrikske forsvaret førte til at ringreven Goran Pandev kunne sette inn utlikningen, etter snaue halvtimen.

FEIRET: Goran Pandev kunne stolt feire over sitt første mål i EM. FOTO: AFP
FEIRET: Goran Pandev kunne stolt feire over sitt første mål i EM. FOTO: AFP Vis mer

Og lagene gikk med det til pause på 1-1.

- Østerrike har vært det beste laget i første omgang, men så har de rotet det til for seg selv ved å nærmest gi bort 1-1, sa Semb rett før pause.

- Deilig tenning

Den andre omgangen startet litt som den første, med få sjanser og mye feilpasninger. Østerrike slet med å finne ut av hvordan de skulle bryte ned den Nord-Makedoniske forsvarsmuren.

- Fullstendig åpent med snaue 20. minutter igjen, sa kommentator Mørtvedt.

Og påpekte videre:

- Det er så deilig tenning i denne kampen her.

Den deilige tenningen fortsatte. Med ti minutter igjen å spille så dukket innbytter Michael Gregoritsch opp, etter et godt slått innlegg av stjernespilleren David Alaba. Spissen får en fot på innlegget, og ballen suser inn i nettet bak en fortvilt Dimitrievski i bortelagets bur.

Ett minutt før slutt var kampen punktert, etter at Marko Arnautovic passerte keeper og enkelt satte inn 3-1.

Det var også det siste som skjedde i kampen. Med det topper Østerrike gruppe C. De to resterende lagene, Nederland og Ukraina, sparker i gang sin åpningskamp klokka 21.00.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer