Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM langrenn Gålå

Marit Bjørgen knuste all motstand som vanlig: - Det var brutalt

Bjørgen tok sitt tjuende NM-gull.

ER SLITEN: Men Marit Bjørgen vant likevel dagens femkilomtere i overlegen stil på Gålå. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
ER SLITEN: Men Marit Bjørgen vant likevel dagens femkilomtere i overlegen stil på Gålå. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 253 damer stilte til start på dagens NM-femkilometer på Gålå, til tross for massivt kvinnefall blant elitedamene.

Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga sto alle over dagens renn, men Marit Bjørgen stilte til start.

Og med Bjørgen på startstreken var NM-gullet så godt som delt ut på forhånd, til tross for at årets VM-dronning ikke syntes det var så opplagt som alle skulle ha det til.

- Det har vært litt tungt etter Canada, sa Bjørgen før løpet til NRK, og innrømmet at sesongavslutninga i verdenscupen for halvannen uke siden har tatt på kroppen.

NM-gull nummer 20

Likevel var hun uimotståelig i vinterløypene på Gålå.

Allerede etter 1,2 kilometer var Bjørgen 10 sekunder foran landslagskollega Kari Øyre Slind. I mål var avstanden økt til 22,8 sekunder.

Det var Bjørgens tjuende NM-gull.

- Det er stas det. Det er ikke så mange som har tjue NM-gull, sier Marit Bjørgen til NRK, men syns ikke seieren var like lett som den så ut.

- Det var brutalt. Jeg er litt i feriemodus, så det var bra dette. I dag syns jeg det er fantastisk moro med over 200 på startlista, sier Bjørgen.

De 253 startende i dameklassen gjorde opp om de to siste medaljene. Uten landslagskobbelet, sto Kari Øyre Slind fram med årets beste løp for hennes del.

Stort å ta medalje

Slind har hatt en tung sesong etter å ha gått seg inn på landslaget etter den fantastiske fjorårssesongen.

- Det begynner å funke litt, og det var kanskje på tide for denne sesongen her, sier Øyre Slind til NRK.

Hun gikk med et relativt tidlig startnummer, og måtte vente lenge før sølvmedaljen var sikret. For bakfra kom det en haug med ungjenter som alle var sultne på å vise seg fram.

For en gangs skyld denne sesongen, gikk det Øyre Slinds vei. Da Tiril Udnes Weng kjempet seg inn til bronse var hun 3,7 sekunder bak Slind.

Udnes Weng, som vant NM-gull på lagsprinten i går var likevel fornøyd.

- Det er stort å få min første seniormedalje individuelt. Det syns jeg var kult, sier Udnes Weng til NRK.

Thea Krokan Murud ble nummer fire, Marte Mæhlum Johansen nummer fem, skiskytter Hilde Fenne nummer seks, Lotta Udnes Weng nummer sju, og Kathrine Harsem nummer åtte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!