New York Times: USA gransker FIFA, IOC og sin egen OL-komité

Mistenker pengeutpressing, svindel og hvitvasking.

ETTERFORSKER MESTERSKAP: USAs OL-komité og IOC er blant organene som den amerikanske staten ønsker å granske, ifølge New York Times. Her et bilde fra 2017 tatt i den kommende OL-vertskapsbyen Los Angeles. Foto: AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN / NTB Scanpix
ETTERFORSKER MESTERSKAP: USAs OL-komité og IOC er blant organene som den amerikanske staten ønsker å granske, ifølge New York Times. Her et bilde fra 2017 tatt i den kommende OL-vertskapsbyen Los Angeles. Foto: AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det amerikanske justisdepartementet har igangsatt en omfattende etterforskning av en rekke idrettsorganer, ifølge New York Times.

Avisa skriver at statsadvokater i januar har hentet ut en rekke dokumenter der de eldste er datert til 2013. Siden den gang har USA vunnet kampen om å være vertskap for to store mesterskap:

Friidretts-VM i Eugene 2021 og OL i Los Angeles 2028.

Droppet søkerprosess

I sommer skrev BBC at det føderale amerikanske politiet (FBI) og amerikanske skattemyndigheter (IRS) hadde satt i gang en etterforskning i forbindelse med det kommende arrangementet i Eugene.

Det ble tildelt uten noen tradisjonell søkerprosess.

Dette angivelig fordi 2021 «ble sett på som en unik strategisk mulighet til å få arrangert friidretts-VM i USA for første gang»

- Lukter ikke rent spill

Etter tildelingen har også franske myndigheter satt i gang en omfattende etterforskning etter korrupsjonsanklager mot blant annet tidligere IAAF-president, Lamine Diack. Han sto i sentrum for beslutningen om å gi USA mesterskapet.

Sverige hadde planer om å søke med Göteborg som kandidat og ble svært overrasket over at Eugene plutselig ble tildelt mesterskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer