Sola her lokker flere nordmenn enn noe annet land på jorda

Vinner klart, og til neste år drar 1,2 millioner på chartertur.

SPANIA: Ikke til noe annet land planlegger så mange nordmenn å reise som til Spania, viser en undersøkelse Respons analyse har gjennomført for Star Tour. Her fra Anfi Del Mar på Gran Canaria. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
SPANIA: Ikke til noe annet land planlegger så mange nordmenn å reise som til Spania, viser en undersøkelse Respons analyse har gjennomført for Star Tour. Her fra Anfi Del Mar på Gran Canaria. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.(Dagbladet): Nordmenn er verdensmestere i å reise, slår Star Tour fast.

Ifølge charterselskapet skal 3,1 millioner nordmenn til utlandet til neste år.

- Det har aldri vært så mange nordmenn som har reist på charter eller pakketur i forhold til folketallet som i 2012. I år kommer 25 prosent av alle nordmenn til å reise på charterferie, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

Til neste år blir det enda flere:

Hele 1,2 millioner nordmenn vil dra på chartertur i løpet av 2013, anslår hun.

Sol og varme I en undersøkelse Respons analyse har gjennomført for reiseselskapet, svarer 53 prosent at sol og varme er et av de viktigste momentene ved valg av reisemål i utlandet.

For 48 prosent er det også viktig å oppleve nye land og steder. En kombinasjon av sol og varme, og det å oppleve nye steder er også viktig for mange.

For 46 prosent er prisen på reisen med på å avgjøre hvor turen går, mens muligheten for å slappe av påvirker 45 prosent av de spurte i undersøkelsen.

Soleklar vinner Seks av ti skal på Syden-ferie til neste år, og neste sommer øker Star Tour antall reiser til Spania med 70 prosent, forteller Petersson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.