IVANA TRUMP: President Donald Trumps første kone, Ivana, tar på seg æren for eksmannens Twitter-bruk. - Han spør meg fortsatt om råd, sier hun i et intervju med CBS. Video: CBS via CNN Vis mer

Ivana Trump:

Trumps ekskone: - Han ville ikke vært noen uten meg

Ivana Trump snakker ukentlig med eksmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra 1977 til 1992 var den amerikanske presidenten, Donald Trump (70), gift med sin første av sine tre koner, Ivana Trump (68).

<strong>BLE STATSBORGER:</strong> Her er Donald og Ivana Trump sammen i 1988, etter at hun offisielt hadde blitt amerikansk statsborger. Foto: AP
BLE STATSBORGER: Her er Donald og Ivana Trump sammen i 1988, etter at hun offisielt hadde blitt amerikansk statsborger. Foto: AP Vis mer

Duoen fikk barna Ivanka (35), Eric (33) og Donald Trump jr. (39) sammen.

I et nytt intervju med CBS News, snakker Ivana om forholdet med Donald. Og på spørsmål om hvem eksmannen ville vært uten henne i livet, kommer hun med et svar som kanskje overrasker mange.

- Han ville ikke ha vært noen uten deg?

- Det er helt sikkert, bekrefter 68-åringen, som også snakker åpent om hvor imponert hun er over hennes og Donalds barn - spesielt over hvordan de håndterte den mye omtalte valgkampen før han ble USAs 45. president.

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>FØRSTE KONA:</strong> Donald Trump sammen med sin første kone, Ivana, 4. juli 1988. Foto: AFP
FØRSTE KONA: Donald Trump sammen med sin første kone, Ivana, 4. juli 1988. Foto: AFP Vis mer

Oppdro barna

Ivana beskriver sine tre barn som både velartikulerte og intelligente under perioden, en opptreden som inspirerte henne til å skrive boka «Raising Trump», skriver CNN.

Hun er nemlig klar i sin tale når hun blir spurt om det var henne selv eller Donald som oppdro deres felles barn.

<strong>MOR OG DATTER:</strong> Ivana (t.v) med datteren Ivanka Trump, som hun har sammen med Donald. Foto: Reuters
MOR OG DATTER: Ivana (t.v) med datteren Ivanka Trump, som hun har sammen med Donald. Foto: Reuters Vis mer

- Det var definitivt meg.

Videre avslører Ivana at hun har ukentlig kontakt med eksmannen, og hun forklarer at det er hun som ved flere anledninger har oppfordret ham til å benytte Twitter for å spre budskapet sitt.

- Jeg sa at «jeg syns du skal tvitre. Det er den nye måten, en ny teknologi. Og hvis du vil formidle ordet ditt uten å fortelle det til New York Times, som kommer til å vri om på hvert eneste ord, er dette måten du får ordet ditt ut på», deler hun.

Ivana og Donald giftet seg i 1977 og sammen jobbet de tett på ulike eiendomsprosjekter frem til de skilte lag i 1992. Da hadde ryktene rundt Donalds affære med Marla Maples (53), som senere ble hans andre kone, satt fart.

Maples og Donald Trump fikk datteren Tiffany Trump (23) sammen.

Ringer ikke til det Hvite Hus

Ivana forteller videre at hun ikke har noe forhold til Maples, men at hun har en god tone med Melania Trump (47).

- Den ene er «ingen», den andre er førstedamen, forklarer hun.

Til tross for at 68-åringen har god kontakt med eksmannen og hans nåværende kone, ringer hun ikke direkte til det Hvite Hus hvis hun skal ha tak i ham, forklarer hun til ABC News, ifølge Huffington Post.

- Jeg vil som regel ikke ringe dit, siden Melania er der. Jeg vil ikke forårsake at det blir noe sjalusi, for jeg er praktisk talt første Trump-kone. Jeg er førstedamen.

Nå svarer Melania Trump på «førstedame»-kommentaren.

- Hun planlegger å bruke tittelen og rollen til å hjelpe barn, ikke selge bøker, sier en talskvinne i en uttalelse, ifølge The Hill.

- Det er tydeligvis ingen substans for denne uttalelsen fra en eks. desverre bare for oppmerksomhet og selvbetjent støy, fortsetter hun.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>STØTTET SØNNEN:</strong> Donald og Ivana Trump sammen i 2014 under en middag i forbindelse med sønnen Erics golfturnering. Foto: AFP
STØTTET SØNNEN: Donald og Ivana Trump sammen i 2014 under en middag i forbindelse med sønnen Erics golfturnering. Foto: AFP Vis mer

Støtter hverandre

Donald Trump skal ha tilbudt sin første kone å bli amerikansk ambassadør for den tsjekkiske republikk - hvor hun kommer fra, men 68-åringen innrømmer at hun takket pent nei.

- Jeg liker min frihet. Jeg liker å kunne gjøre det jeg vil, reise hvor jeg vil med hvem jeg vil. Og jeg har råd til å leve denne livsstilen. Ok, hvorfor skal jeg si farvel til Miami om vinteren, farvel til Saint-Tropez om sommeren og farvel til vår og høst i New York? Jeg har det perfekte livet, sier hun.

Da Trump ble innsatt som USAs 45. president i en storslått seremoni på Capitol Hill i Washington, var et av spørsmålene om alle hans ekskoner kom til å delta.

At Ivana skulle delta bekreftet hennes sønn Eric Trump.

- Mamma vil være der på første rad. Hun er så støttende, og hun kjenner ham, fortalte han i et intervju med CBS Special.

Heller ikke under valgkampen la Ivana skjul på sin støtte til eksmannen.

- Jeg tror han kommer til å vinne. Jeg skal stemme på ham. Han kommer til å drive landet som en business og han kommer til å forhandle. Han vet hvordan han skal ta avgjørelser, fortalte hun til People før valget.

LATTERLIGGJORT: Melania Trump er i hardt vær etter onsdagens tale i FN. USAs førstedame ønsket fokus på barn, men har i tillegg fått fokus på den svindyre, rosa kjolen hun hadde på seg. Video: CNN. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer