Omikron:

Fire tilfeller av omikron i Norge

Kort tid etter at Øygarden kommune varslet om to tilfeller av omikron-varianten, melder FHI at to nye tilfeller er oppdaget blant reisende til Gardermoen.

FØRSTE TILFELLER: Øygarden kommune har fått påvist de første tilfellene av omikron. Foto: NTB
FØRSTE TILFELLER: Øygarden kommune har fått påvist de første tilfellene av omikron. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er påvist to tilfeller av omikron-smitte i Øygarden kommune. Dette skriver kommunen i en pressemelding onsdag formiddag.

Begge de to personene som er smittet har vært på reise i Sør-Afrika. De ankom Norge 20. november.

Ordfører i Øygarden sier at kommunen tar det på største alvor.

- Vi har hatt kontakt med FHI siden helgen, og det er tatt ekstra forholdsregler når det gjelder de som er smittet av omikron-varianten, sier ordfører Tom Georg Indrevik.

Kort tid etterpå varsler FHI at ytterligere to tilfeller er påvist hos reisende til Gardermoen. Foreløpige analyser indikerer at disse er smittet med omikron-varianten, skriver FHI i en pressemelding.

På karantenehotell

To av personene skal kommet med fly fra Sør-Afrika og begge befinner seg nå på karantenehotell og får oppfølging av kommunelegen. De to har kun hatt milde symptomer og ikke hatt behov for sykehusinnleggelse.

De har reist fra Sør-Afrika til Norge på to ulike fly mellom 26. og 28. november, opplyser FHI.

- Disse personene har ankommet Gardermoen med fly, og ble testet med både hurtigtest og PCR-test. Personene testet positivt på hurtigtestene, og har siden sittet isolert på karantenehotell, sier kommuneoverlege Einar Borud til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.