Porto Cervo:

Yacht-dødsfall i turistparadis

En mann mistet livet og seks ble skadet da en luksusyacht skal ha forsøkt å unngå kollisjon med en annen båt.

BÅTULYKKE: En britisk mann er død og seks andre personer er skadet etter at en luksusyacht krasjet nær Porto Cervo på Sardinia. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB
BÅTULYKKE: En britisk mann er død og seks andre personer er skadet etter at en luksusyacht krasjet nær Porto Cervo på Sardinia. Illustrasjonsfoto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Øst på Sardinias glamorøse kyststripe Costa Smeralda ligger den innbydende badebyen Porto Cerva.

Med sine vakre strender og luksuriøse feriesteder er det et populært reisemål for de rike og berømte. Marinaen er ofte fylt med et stort antall yachter i millionklassen.

Søndag kveld ble idyllen brutt av en ulykke som skulle få fatale konsekvenser, da en 21 meter lang luksusyacht krasjet inn i berget nær Porto Cervo.

Sto ikke til å redde

Ifølge The Independent mistet en britisk, 63 år gammel mann livet i ulykken. Vedkommende skal ha vært eieren av yachten.

63-åringen var bevisstløs da Kystvakten kom fram til ulykkesstedet.

UNIKT: Forskere er i ekstase etter at Discovery Chanel fikk et sjeldent innblikk i hvordan spekkhoggere jakter. På bildene dreper de tre spekkhoggerne en tre meter lang hvithai. Video: Discovery Chanel Vis mer

Skadene skulle imidlertid vise seg å være fatale. Ifølge lokale medier døde mannen kort tid etter at redningen var på plass.

Ytterligere seks personer som befant seg om bord i båten, ble skadet. For to av personene ble skadene vurdert som alvorlige og de skal ha blitt fraktet til sykehus.

Forsøkte å unngå ulykke

Hendelsen skal ifølge The Independent ha inntruffet mens yachten seilte forbi Li Nibani-øyene som ligger utenfor Porto Cervo.

Rapporter tyder på at hendelsen kan ha skjedd da yachtens kaptein forsøkte å manøvrere skipet for å unngå å kollidere med en annen båt.

Fartøyet skal ha vært halvveis under vann etter det fatale krasjet. Etter kollisjonen ble yachten berget og slept til havna i Porto Cervo.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer