Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM i langrenn Meråker 2019

Astrid Uhrenholdt Jacobsens modige forsøk ga NM-sølv: - Jeg fikk det litt tungt

Bronsevinner Øyre Slind angret på at hun ikke prøvde på det samme.

ALL GRUNN TIL Å JUBLE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var den eneste som forsøkte å henge på Therese Johaug ut fra start. Selv etter den tøffe starten holdt hun unna til NM-sølv på femtenkilometeren med skibytte lørdag. Foto: Bjørn Langsem
ALL GRUNN TIL Å JUBLE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var den eneste som forsøkte å henge på Therese Johaug ut fra start. Selv etter den tøffe starten holdt hun unna til NM-sølv på femtenkilometeren med skibytte lørdag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MERÅKER (Dagbladet): Dagens femtenkilometer med skibytte i NM ble en oppvisning i hvordan man parkerer et samlet skifelt.

Therese Johaug stormet ut fra start, og etter noen hundre meter var det bare hun og Astrid Uhrenholdt Jacobsen igjen i front.

Resten av feltet slapp seg tilbake og lot de to få gå fra dem. Dermed forsvant også de to gjeveste NM-medaljene i front.

Rundt løypa var det mange som var imponerte over hvor tøft det var av Uhrenholdt Jacobsen å prøve å henge seg på Johaug fra start.

- Ja, sier Uhrenholdt Jacobsen, og drar ut a-en ganske lenge på pressekonferansen etter sølvløpet.

- Det var det jeg prøvde på. Jeg klarte det en liten stund, men så fikk jeg det litt tungt, småler hun.

Øyre Slind angret

For selv om det ikke gikk så veldig mange kilometer før også hun måtte slippe ryggen til suverene Therese Johaug, var det bare Astrid Uhrenholdt Jacobsen som hadde mot nok til å prøve å bli med.

Bronsevinner Kari Øyre Slind angret for eksempel på at hun ikke turte å prøve.

- Jeg angra uti der på at jeg ikke prøvde å henge på, men når jeg likevel klarte å ta bronsen, så trenger jeg ikke angre så mye akkurat nå, sier Øyre Slind til Dagbladet.

Og skal vi tro Jacobsen, er det ikke bare å bestemme seg for å gjøre det for løpet starter heller.

- Det er veldig lett for dere journalister å si at vi ikke tør å henge oss på, men det går såpass fort at du skal virkelig ha fartsressurser og overskudd i beina for å klare det. Jeg hadde ikke klart det for en måned siden, sier Uhrenholdt Jacobsen, som er i storform om dagen, til Dagbladet.

Smarte Johaug

Og nettopp det at Johaugs start er så brutalt hard, er det som gjør at mange vegrer seg for å bli med. Risikoen er at man går seg så stiv at plasseringen til slutt blir elendig.

- Du må selvfølgelig være innstilt mentalt også, men det er ikke sånn at det er nok alene. Jeg tror ikke det er mange i startfeltet i dag som har fartsressurser til å være med på en sånn start, og hun bruker det som et våpen. Det er jo lurt av henne, sier Jacobsen.

Og det viser seg jo at det er lurt av Johaug. Nå har hun vunnet alle de ti distanserennene hun har gått denne sesongen, og må finne seg i å være soleklar VM-favoritt på alle de tre individuelle distanseløpene i VM.

Spennende i VM

Uhrenholdt Jacobsen tror likevel det kan bli noen overraskelser når det drar seg til i Seefeld om et par drøye uker.

- Grunnformen min blir bare bedre og bedre, så jeg føler at jeg kommer nærmere og nærmere henne. Jeg har bestemt meg for ikke å sette noen grenser, så når vi kommer til VM kommer ikke jeg til å tenke at det bare er sølv og bronse vi kjemper om, sier Jacobsen, som kanskje leverte et løp som også hadde holdt til en VM-medalje i dag.

- Det er det som gjør VM spennende, syns jeg. Det er faktisk litt uforutsigbart, selv om det akkurat nå virker veldig forutsigbart.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!