NM i langrenn Meråker 2019

Astrid Uhrenholdt Jacobsens modige forsøk ga NM-sølv: - Jeg fikk det litt tungt

Bronsevinner Øyre Slind angret på at hun ikke prøvde på det samme.

ALL GRUNN TIL Å JUBLE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var den eneste som forsøkte å henge på Therese Johaug ut fra start. Selv etter den tøffe starten holdt hun unna til NM-sølv på femtenkilometeren med skibytte lørdag. Foto: Bjørn Langsem
ALL GRUNN TIL Å JUBLE: Astrid Uhrenholdt Jacobsen var den eneste som forsøkte å henge på Therese Johaug ut fra start. Selv etter den tøffe starten holdt hun unna til NM-sølv på femtenkilometeren med skibytte lørdag. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MERÅKER (Dagbladet): Dagens femtenkilometer med skibytte i NM ble en oppvisning i hvordan man parkerer et samlet skifelt.

Therese Johaug stormet ut fra start, og etter noen hundre meter var det bare hun og Astrid Uhrenholdt Jacobsen igjen i front.

Resten av feltet slapp seg tilbake og lot de to få gå fra dem. Dermed forsvant også de to gjeveste NM-medaljene i front.

Rundt løypa var det mange som var imponerte over hvor tøft det var av Uhrenholdt Jacobsen å prøve å henge seg på Johaug fra start.

- Ja, sier Uhrenholdt Jacobsen, og drar ut a-en ganske lenge på pressekonferansen etter sølvløpet.

- Det var det jeg prøvde på. Jeg klarte det en liten stund, men så fikk jeg det litt tungt, småler hun.

Øyre Slind angret

For selv om det ikke gikk så veldig mange kilometer før også hun måtte slippe ryggen til suverene Therese Johaug, var det bare Astrid Uhrenholdt Jacobsen som hadde mot nok til å prøve å bli med.

Bronsevinner Kari Øyre Slind angret for eksempel på at hun ikke turte å prøve.

- Jeg angra uti der på at jeg ikke prøvde å henge på, men når jeg likevel klarte å ta bronsen, så trenger jeg ikke angre så mye akkurat nå, sier Øyre Slind til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer