Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM langrenn Gålå

Bjørgen vant med over fire minutter i NM: - Det er egen klasse det Marit gjør

I EGEN KLASSE: Marit Bjørgen var nok en gang fullstendig overlegen under dagens tremil under NM del 2 på Gålå.
Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
I EGEN KLASSE: Marit Bjørgen var nok en gang fullstendig overlegen under dagens tremil under NM del 2 på Gålå. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Alle superlativer er brukt opp når det gjelder Marit Bjørgen, og årets VM-dronning var selvfølgelig også overlegen i NM del to på Gålå i dag.

Bjørgen tok omtrent fra første stavtak, og og økte derfra og inn på dagens tremil.

Til slutt vant Bjørgen med godt over fire minutter.

- Det er egen klasse det Marit gjør oppover denne lange, seige bakken her, sa NRKs ekspertkommentator Torgeir Bjørn da Bjørgen hadde økt forspranget til landslagskollega Kari Øyre Slind med 30 sekunder på fem kilometer.

- Det er artig når man plukker løpere foran seg. Det er givende. Når du får på deg startnummeret så gir du det du har, sier Bjørgen til NRK.

- Men det var både motvind og sug i sporet i dag, så det var tidvis brutalt, fortsetter hun.

Gullgrossist

Fredag vant hun femkilometeren på Gålå med nesten halvminuttet, og i dag var hun altså enda mer overlegen.

- Det er egentlig bare Therese Johaug som er i stand til å slå henne når hun har sine beste dager, sier Bjørn.

Dagens seier er Bjørgens 21. NM-gull i karrieren. Hun er selvfølgelig tidenes mestvinnende NM-utøver, men det spesielle med Bjørgens gull i NM er at samtlige er kommet på individuelle distanser.

- Jeg er veldig fornøyd med sesongen, og jeg er veldig glad for å avslutte med to NM-gull her, sier Bjørgen, som nå skal på påskeferie i Trøndelag.

Bjørgen har aldri vært fristet til å bytte ut hjemklubben Rognes IL med en større klubb for å ha muligheten til å vinne NM-gull på stafett og lagsprint. Likevel troner hun altså øverst på den historiske NM-tronen.

Kamp om medaljene

Med Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Ragnhild Haga var det derimot mulighet for de nest beste til å vise seg fram på NM-tremila.

Der Kari Øyre Slind klinket til med et klasseløp og sølvmedalje i går, så det lenge ut til at det var Kathrine Harsems tur i dag.

Harsem var den eneste som holdt Bjørgen-fart fram til 1,2 kilometer. Etter det var det Harsem-farta som satte standarden for alle andre enn Bjørgen.

Etter 11,2 kilometer hadde Harsem halvminuttet ned til Kari Øyre Slind på tredjeplass, men på den siste mila stivnet hun totalt.

- Jeg fikk høre på den siste runden at Kathrine begynte å bli sliten, men da tenkte jeg at, faen, det er jeg også. Jeg trodde egentlig ikke det skulle gå, for jeg syns det gikk sakte på slutten, sier Øyre Slind til NRK.

3,5 kilometer før mål skilte det 4,7 sekunder mellom Harsem og Øyre Slind. Harsem hadde fordelen av å gå på Slinds tider, men klarte ikke å holde stand.

- Jeg hadde helt forferdelig dårlig glid den siste halvannen runden, så det er litt surt, for det hadde vært gøy å være nummer to også, sier Harsem til NRK.

I mål var Harsem seks sekunder bak Øyre Slind og ble liggende utslått i målområdet.

Dermed tok Kari Øyre Slind sin andre sølvmedalje på to dager i NM, mens Harsem kronet en god sesong med tremilsbronse.

- Jeg er veldig mett nå, så det skal bli godt med en periode uten noe som helst som heter langrenn nå, sier Harsem, og røper at hun skal til New York og Sicilia i ferien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media