Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM langrenn Gålå

Finn Hågen Krogh falt fra gullet på oppløpet da Gløersen vant NM

- Kjedelig. 

FALT FRA GULLET? Finn Hågen Krogh gikk rett i bakken på oppløpet i dag. Han ledet soleklart da han ga opp på vei fra fallet og inn mot mål. Skjerdump: NRK
FALT FRA GULLET? Finn Hågen Krogh gikk rett i bakken på oppløpet i dag. Han ledet soleklart da han ga opp på vei fra fallet og inn mot mål. Skjerdump: NRK Vis mer

(Dagbladet): I den siste svingen inn på oppløpet kikket Finn Hågen Krogh seg over høyre skulder og så muligens at tida hans var så god at det luktet NM-gull på dagens tikilometer.

Så, på uforståelig vis, deiset han rett i bakken.

- Plutselig lå jeg på bakken. Jeg brakk staven og da var det kjørt. Jeg var helt pinne stiv og med det fallet på toppen var det over, sier Krogh til NRK.

Men det var det egentlig ikke. Selv om trinsa på den ene staven ble ødelagt var tida så god at Krogh tok ledelsen med over 18 sekunder da han omsider skled over målstreken.

Da hadde han luntet seg inn fra fallstedet og de drøyt hundre meterne til målstreken.

- Kjedelig å få ødelagt hele løpet med det fallet på slutten der, sier Krogh.

Ikke skuffa

For før det hadde Krogh vist olympisk form i sesongens nest siste renn. I verdenscupavslutningen i Canada stoppet Krogh helt opp på den avsluttende jaktstarten og endte på 70. plass. Etter knapt halvgått løp der lå han på fjerde.

Det var omtrent samme fart på de siste meterne inn i dag.

- Jeg er ikke skuffa, for jeg hadde en veldig bra følelse underveis i løpet, sier Krogh.

Om den følelsen kom etter en svært humørfylt lunsj med resten av landslagsgjengen, er usikkert, men da Kroghs passeringstid ved 6,3 kilometer nådde stadion, gliste landslagskamerat Emil Iversen.

- Finn er i gang med OL-oppkjøringa allerede, så det er klart han går fort. Han spiste sjokoladepudding til lunsj også, sa Iversen, uvitende om den karamellen som ventet Krogh noen kilometer senere.

Falt fra gullet

Med Kroghs fall var det Anders Gløersen som fikk bestetid da han gikk i mål noen sekunder senere, og heller ikke kanoner som Iversen, Johannes Høsflot Klæbo eller Martin Johnsrud Sundby klarte å straffe Kroghs tid på siste passering.

- Han falt nok fra gullet her, konstaterte NRK-kommentator Jann Post da alle hadde passert 6,3 kilometer.

I mål kunne ingen straffe Gløersens tid heller. Dermed ble det Oslo-gutten Gløersen som tok NM-gullet på tikilometeren.

Martin Johnsrud Sundby tok sølv, mens Didrik Tønseth tok bronse. Finn Hågen Krogh endte på sjetteplass, 11,2 sekunder bak Gløersen og åtte sekudner bak medalje.

- Anders bør vel invitere Finn opp på pallen i dag. Det var ikke noen tvil om hvem som gikk fortest her i dag, det var Finn Hågen Krogh, sier Martin Johnsrud Sundby til NRK.