Løftet babyen over piggtrådgjerdet:

Dette skjedde med Kabul-babyen

- Jeg ville ta sjansen. Jeg ville heller at hun skulle bli skadet enn å dø, sier babyens far, Hameed.

KAOTISK: Et spedbarn i Kabul i Afghanistan blir løftet over et piggtrådgjerde av soldater. Video: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den lille babyen som blir løftet opp over piggtrådgjerdet ble et symbol på kaoset og desperasjonen som rådet i Afghanistan.

Bak videobildene skjuler det seg en sterk historie om en liten familie som kjempet for å komme seg i trygghet - og en far som satset mye for å møte sin nyfødte datter.

Det skriver CBS, som har greid å spore opp babyens foreldre.

- Hun er en fighter

19. august, da Taliban tok kontroll over Kabul, og hundrevis av afghanere prøvde å flykte til sikkerhet via den amerikanske flybasen, filmet en journalist det ni sekunders lange klippet som skulle gå verden rundt.

Ifølge FN-organisasjonen Unicef ble flere hundre barn evakuert fra landet uten sine foresatte. Mange barn ble skilt fra familiene sine.

Hittil har det ikke vært kjent hva som skjedde med den lille babyen, om hun ble gjenforent med sine foreldre eller evakuert alene til et annet land.

Liya heter hun, og hun var bare 17 dager gammel da foreldrene hennes bestemte seg for å rømme landet, forteller faren Hameed til CBS.

- Når hun er eldre, skal jeg fortelle henne at hun er en fighter. Hun klarte seg gjennom det verste av tider i begynnelsen av livet sitt, sier faren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer