Kjærvik-drapet

Drapssiktedes mor: - Fryktet dette

Sønnen er siktet for drapet på sin far, Tor Kjærvik. Nå forteller moren om sønnens psykiske helse, og avviser at det har vært noen familiekonflikt.

DREPT: Tor Kjærvik ble drept på Røa mandag kveld. Sønnen er siktet for drap. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DREPT: Tor Kjærvik ble drept på Røa mandag kveld. Sønnen er siktet for drap. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 20.56 mandag fikk politiet melding om at det var avfyrt skudd på Røa i Oslo. Det ble seinere bekreftet at det var den profilerte advokaten Tor Kjærvik (70) som var skutt og drept i sitt eget hjem.

Kort tid etter drapet, ringte en mann i 30-åra og meldte seg for politiet. Det var Kjærviks sønn. Han er nå siktet for drapet på faren, samt drapsforsøk på farens samboer.

Han knytter seg til handlingen, men har ikke tatt stilling til straffskyld.

Det er planlagt en prejudisiell undersøkelse av ham, opplyser politiadvokat Anne Marie Hustad torsdag. Det er en primærpsykiatrisk undersøkelse.

Morens historie

Den drapssiktede mannens mor, Kjærviks ekskone, ønsker nå å fortelle sin historie. Til Dagbladet sier hun at hun dvelte ved å snakke med pressen, men at hun ønsker å fortelle om sønnen for å balansere inntrykket i media.

Moren forklarer at sønnen har vært psykisk syk stort sett hele livet. Han har slitt med angst og tvangshandlinger, og har hatt en slags redsel og frykt, ifølge moren. Onsdag satt hun i et fire timer langt avhør med politiet.

- Jeg fryktet først og fremst at han skulle gjøre noe mot seg selv. Da politiet kom på døra mi, var det dette jeg trodde hadde skjedd. Jeg tenkte at «nå er han ikke mer». Men så var det Tor som var borte, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer