Corona:

Krever påbud om munnbind

Raymond Johansen utelukker ikke at munnbindpåbudet kan gjøre comeback i hovedstaden. Oslo Høyre mener det haster.

MUNNBINDPÅBUD: Oslo Høyre vil at byrådet i Oslo gjeninnfører påbud om munnbind i hovedstaden. Foto: Cornelius Poppe / NTB
MUNNBINDPÅBUD: Oslo Høyre vil at byrådet i Oslo gjeninnfører påbud om munnbind i hovedstaden. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Folk er lei munnbind og corona etter å ha levd med dette svineriet i 20 måneder, men jeg tror dessverre vi ikke har annet valg enn å innføre påbud selv om byrådslederen ikke vil.

Høyres gruppeleder i Oslo, Anne Haabeth Rygg, ber byrådsleder Raymond Johansen (Ap) om å ta grep og gjeninnføre påbud om munnbind.

- Er det én ting folk fortjener og trenger nå, så er det en corona- og restriksjonsfri jul. Det tror jeg vi kan få, men da tror jeg vi må på igjen med munnbindet, sier hun videre til Dagbladet.

Smitterekord

I forrige uke ble det registrert 3991 nye coronasmittede i Oslo.

Byrådslederen har kommet med en anbefaling om munnbind på kollektivtransport, men han har samtidig bedt Oslo-folket om å puste med magen i møte med ny smittebølge.

- Jeg ønsker ikke å skape unødvendig uro, og det er heldigvis slik at de fleste som smittes får milde symptomer, men viruset er heller ikke ufarlig. Jeg er svært bekymret over at smitten i Oslo har steget seks uker på rad og nå er rekordhøy, sier Haabeth Rygg.

Oslo Høyre-toppen er redd byrådets linje på sikt skal føre til nedstengning av byen, som er nettopp det Raymond Johansen sier han vil unngå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer