Rystet over Dagbladets avsløringer: - Forferdelig

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen reagerer sterkt på sakene Dagbladet har lansert i serien «En syk ski-nasjon». Nå vil hun ha en samtale med idrettspresidenten om avsløringene.

RYSTET: Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen reagerer sterkt på historiene om spiseforsyrrelser i langrennssporten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
RYSTET: Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen reagerer sterkt på historiene om spiseforsyrrelser i langrennssporten. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er en sterk statistikk. Det er forferdelig å lese de personlige historiene om hvordan det kunne gå så galt og hvordan det kunne gå så langt, sier Trettebergstuen til Dagbladet i sitt nyinnflyttede kontor i kultur- og likestillingsdepartementet.

Den siste tida har Dagbladet satt søkelyset på spiseforstyrrelser i norsk langrennssport i det store undersøkende prosjektet en «En syk ski-nasjon».

Flere tidligere langrennsutøvere har fortalt om hvordan de har slitt så med spiseforstyrrelser i jakten på medalje, at de har vært nær ved å miste livet.

Nå vil Trettebergstuen ta et møte med idrettspresidenten og skiforbundet for å drøfte tematikken.

- Uakseptabelt

Blant de mange historiene Dagbladet har delt den siste tiden, er om langrennstalentet Sissel Bjerkenås, som har brukt 30 år på å jobbe mot å rette opp i langtidsvirkningene etter anoreksien.

Trettebergstuen legger ikke skjul på at historiene har opprørt henne.

- Det er bare helt forferdelig. Det er virkelig, virkelig ikke bra at noen kan oppleve å havne der, uten at det egentlig tas tak i og at man får hjelp underveis. For det er jo ikke noe som skjer fra en dag til en annen, det er en gradvis utvikling. Mange av disse havnet jo på et sted der de var i ferd med å miste livet, og det er helt forferdelig å lese, sier Trettebergstuen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer