Kristin Gjelsvik:

Raste mot Sophie Elise i takketalen

Kristin Gjelsvik holdt ikke igjen i takketalen sin under kveldens Vixen-utdeling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredagens Vixen Awards på Gamle Logen i Oslo tok raskt en brå vending da toppblogger Kristin Gjelsvik (33) raste mot tidligere toppblogger Sophie Elise Isachsen (25) nok en gang.

Det gjorde hun i takketalen sin etter å ha vunnet prisen for «Årets sterke mening.»

- Jeg stiller forberedt, fordi jeg synes at dette er forbanna viktig, sier Gjelsvik innledningsvis i takketalen sin.

- Det er viktig å skrike høyt når man ser noe man er veldig uenig i, og når man ser at det kan skade mange der ute. Også må jeg si at det er et paradoks at den samme bloggeren og det foretaket som jeg valgte å ta tak i fjor, - som er grunnen til at jeg står her i dag - vant prisen for «Årets business» og har muligheten til å vinne «Årets blogger», fortsetter Gjelsvik.

KLAR I SIN TALE: Kristin Gjelsvik holdt ikke igjen når hun skulle holde takketalen sin da hun gikk av med seieren for prisen «Årets sterke mening». Foto: NTB Scanpix
KLAR I SIN TALE: Kristin Gjelsvik holdt ikke igjen når hun skulle holde takketalen sin da hun gikk av med seieren for prisen «Årets sterke mening». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Et kynisk apparat

Videre i talen går hun nærmere inn på videoen hun delte på bloggen sin i mars i fjor, hvor hun gikk hardt ut mot Isachsen og kalte henne for «Norges desidert dårligste og farligste forbilde».

- Min video er en absolutt nødvendighet fordi dette her er så jævlig mye større enn en bloggkrangel, som veldig mange medier prøvde å få det til å virke som. Det er snakk om å bagatellisere noe som er jævlig viktig, forteller Gjelsvik og fortsetter:

- Dette her handler om et kynisk apparat som utnytter og tjener fett på unge menneskers usikkerhet. Det handler om hvordan vi som påvirkere faktisk påvirker unge og at kroppspress er blant våre største samfunnsproblem, sier Gjelsvik.

Videre påpeker toppbloggeren at hun håpet på en endring den gang hvor hun satt og «brauta inn i et jævla kamera, høygravid og jævlig» for ti måneder siden.

Under talen kommer det fra salen, nærmere sagt fra Joakim Kleven, at Gjelsvik går hardt ut mot enkeltpersoner, noe hun svarer følgende på:

- Det gjør jeg heller ikke, Joakim.

- Helt seriøst, hva faen er det vi holder på med?

Gjelsvik fortsetter tordentalen sin med å fortelle at den eneste endringen hun har sett er puppestørrelser, neser og hoftebredde.

- Men, samtidig, nei, vi har faktisk klart å videreføre Susanne Kaluzas helt fantastiske initiativ, som var sunn fornuft-plakaten. Det er noe å juble for. For nå har vi fått et fagutvalg for influensermarkedsføring som prøver å regulere en jævla lovløs bransje, og som prøver å redusere det vanvittige kroppspresset som veldig mange unge blir utsatt for i dag, fortsetter Gjelsvik.

- Og vet du hva? Dere kan være så forbanna og sure dere bare vil, men lets face it, ungdommen i dag de sliter maks, og det er på grunn av veldig ofte måten vi påvirker de. Så enkelt er det bare, legger hun til.

I TV 2 Sumo-serien «Sophie Elises verden» får man bli med Sophie Elise når hun opererer rumpa si i Los Angeles. Video: Rød Løper / TV 2 Sumo Vis mer

- Jeg er så dritlei

Gjelsvik mener likevel at selv om det har blitt opprettet et fagutvalg, så ser det ikke ut til å hjelpe med mindre man gjør endringer.

- Hva hjelper vel det hvis ikke psykisk helse blir tatt på alvor? Hva hjelper vel det når vi fortsatt ser rumper og avkledde opererte kropper i monitor? Og hva hjelper vel det når man i tillegg får være med på en fuckings brazilian butt lift på TV 2 i beste sendetid? Helt seriøst, hva faen er det vi holder på med?, raser hun fra scenen.

- Jeg er så dritlei. Vi må få forståelse for hva vi kommuniserer, og vi er nødt til å ta det enorme ansvaret som hviler på våre skuldrer på alvor, for nå er det faen meg nok, avslutter Gjelsvik talen sin med.

VANT PRIS: Sophie Elise Isachsen vant prisen for Årets Business, og det gikk ikke upåaktet hen. Foto: NTB Scanpix
VANT PRIS: Sophie Elise Isachsen vant prisen for Årets Business, og det gikk ikke upåaktet hen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun sparker opp den ballen fint selv

Etter Gjelsviks takketale forteller Sophie Elise Isachsen overfor Dagbladet at hun synes det er synd at Gjelsvik brukte talen sin til å snakke dritt om henne.

- Hun sier at hun synes det er problematisk at mediene lager det til en bloggkrig, men jeg synes at hun sparker opp den ballen ganske fint selv, sier Sophie Elise Isachsen til Dagbladet. Du kan lese mer om hva Isachsen uttalte etter Gjelsviks tale, her.

BLOGGKRIG: Det var en ydmyk Sophie Elise Isachsen som møtte Kristine Gjelsvik til debatt på NRK. Video: NRK Vis mer

Skulle ønske hun klarte å kontrollere seg

Når Dagbladet møter Gjelsvik etter prisutdelingens slutt, innrømmer hun at hun skulle ønske hun klarte å kontrollere seg selv litt bedre, samt at å si det på en litt mer profesjonell måte.

- Men det var rett og slett fysisk umulig, fordi det er så mye følelser, og når du i tillegg blir avbrutt av en i salen som sier «ikke i kveld, fordi det egner seg ikke», så er det sånn «fy faen, du skjønner ikke en damn shit». Og det er det vi må slutte med, de skylappene våre, vi må faen meg begynne å erkjenne det vanvittige ansvaret som hviler på våre skuldrer, og så må vi faktisk begynne å gjøre noe med det.

- Tenkte du noen gang over at det du sier nå er foran alle kollegaene dine?

- Ja, jeg tenkte jo herregud jeg ser jo alle menneskene som sitter der. Og det er jo klart at det er en viss risiko som du velger å ta når du blåser fra deg på den måten. Jeg vet jo at dette kan virke upopulært når det gjelder annonsører og i det hele tatt, forteller Gjelsvik og legger til at hun hadde rådført seg med bloggnettverket sitt Adlink på forhånd av talen.

SKAPER OVERSKRIFTER: Sophie Elise Isachsens avgjørelse om å reise til USA for å få reversert en rumpeoperasjon hun gjennomførte i Tyrkia som 19-åring, skaper overskrifter i Storbritannia. Vis mer

- Hvor faen blir det av det moralske og etiske ansvaret?

Som tidligere nevnt erkjenner Gjelsvik at det ikke gikk slik hun hadde tenkt fra hennes side, men at følelsene tok overhånd.

- Jeg sitter med disse ungdommene hver eneste dag i min innboks, og jeg prater med dem og bruker så uhorvelig mange timer på å fortelle disse jentene på tretten og et halvt år at «ja, men, du er bra nok», er noe av det Gjelsvik forteller til Dagbladet.

Videre legger hun ansvaret over på TV 2, som hun stiller spørsmål ved hvorfor valgte å dokumentere en brazilian butt lift.

- Hvor faen blir det av det moralske og etiske ansvaret til TV 2? Jeg elsker TV 2, det er min favorittkanal, og jeg har vært med på forskjellige TV 2-produksjoner. Men, det er sånn, nei, hvorfor må vi virkelig dokumentere en brazilian butt lift? Kan vi klare å lage et program uten å ta det med? Fordi det handler om å normalisere plastisk kirurgi.

- Jeg er lei av at ingen tør å gå opp imot disse her, for det er ikke bare en person, det er et forbanna system, det er flare aktører på banen. Som jeg sa i talen så er det de kyniske aktørene som utnytter de unges usikkerheter, avslutter Gjelsvik.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer