- Det er for håpløst

Aurora Mathilde Gullstein planlegger å legge sykepleieruniformen på hylla. - Kan ikke fortsette med mindre det skjer endringer.

TØFT: Sykepleier Aurora Mathilde Gullstein har fått nok av underbemanningen i sykehusene. Foto: Privat
TØFT: Sykepleier Aurora Mathilde Gullstein har fått nok av underbemanningen i sykehusene. Foto: Privat Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Etter fire år som sykepleier nærmer det seg trolig slutten for Aurora Mathilde Gullstein. Hvis hun kommer inn, er planen fra neste høst å gå tilbake til skolebenken.

- Jeg elsker å være sykepleier. Det er drømmejobben, men jeg kan ikke fortsette med mindre det skjer endringer. Det er for håpløst, sier hun til Dagbladet.

Gullstein jobber ved barnepost 2 på Rikshospitalet i Oslo. Hun beskriver en presset bemanningssituasjon, der hun og kollegene hele tida må gjøre tøffe prioriteringer.

Vissheten om at Norge mangler 5350 sykepleiere og 1400 spesialsykepleiere, og at sykepleierunderskuddet innen 2035 vil ligge på hele 28 000, ligger i bakhodet.

- Men til sjuende sist må man tenke på seg selv og. Det er ikke gøy å gå gråtende hjem fra jobb ukentlig. Det er tøft stå i å ikke kunne være den sykepleieren jeg vil være.

- Ikke tid til å spise eller gå på do

Debatten om manglende kapasitet i helsevesenet har pågått i mange år. Både sykehus og kommunehelsetjenester melder nå om økt sykefravær og pasientpågang, som strekker den allerede utfordrende bemanningssituasjonen ytterligere.

Ved enkelte sykehus er sykepleiermangelen så stor at Helsedirektoratet beskriver situasjonen som «kritisk».

Spesielt ved intensivavdelingene har presset vært høyt. Avdelingsleder Dag Jacobsen ved Medisinsk intensiv på Ullevål sykehus sa tidligere i høst til Dagbladet at mange sykepleiere hadde sluttet fordi de var utslitte.

Gullstein er lei av at corona «får skylda for at sykepleiere blir utbrent».

- Det har ikke hjulpet på, men dette er ikke noe nytt, sier Gullstein.

Hun opplever det som spesielt tøft å måtte prioritere mellom pasientene med behov, og dem med akutte behov. Egne behov må som regel settes til side.

- Det er ikke tid til å spise eller tisse. Du står konstant i utmattende situasjoner, for eksempel der barn gråter fordi de er redde, og så har jeg ikke tid til å trøste, fordi noen andre trenger meg mer. Det er kjipe prioriteringer, som uansett valg går ut over en annen pasient.

- Kjenner mange som sier «nå orker jeg ikke mer»

Sykepleierkollega Celine Roche beskriver et tilsvarende tidspress. Hun har ti år bak seg i yrket - de fleste av dem ved Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø ved hjertemedisinsk sengepost og barneavdelingen, og siden i sommer ved barnepost 1 på Rikshospitalet.

- Jeg kjenner veldig mange som har sagt en million ganger at «nå orker jeg ikke mer». Noen bytter avdeling, og noen begynner i helt nye jobber, sier Roche.

Hun tenker det jevnlig selv.

- Men så står jeg opp og går på jobb likevel. Hadde det ikke vært for at man gjør det for andre, tror jeg mange flere hadde slutta.

Roche beskriver de siste ukene og månedene som spesielt hektiske. Ullevål sykehus tar seg av pasientene med virusinfeksjoner, mens barneposten hun jobber på tar inn deres infeksjonsfrie pasienter.

- Det er en pasientgruppe vi ikke har erfaring med, og vi må bruke mer tid på å sette oss inn i sykdommene. Det er ofte de mest erfarne, som meg, som får ansvar for pasientene med de mest komplekse lidelsene.

ALVORLIG: Espen Nakstad forteller om hva slags problemer omikron kan skape. Video: Dagbladet. Reporter: Anabelle Bruun. Vis mer

Mange av hennes kolleger har vært kort tid i yrket, ifølge sykepleieren, og det er knapt med tid til å be hverandre om faglig støtte. Å lese seg opp på sykdommer hun ikke har mye erfaring med, gjør hun hjemme, mellom vaktene på sykehuset.

- Det er ikke tid til det på jobb. Du springer fra du kommer til du går.

Mener lønna må opp

Gjennom karrieren har Roche opplevd at oppgavene for sykepleiere har blitt flere og ansvaret større - uten at bemanning eller lønn har fulgt etter.

- Jeg føler egentlig ikke at det hjelper å si ifra, men på kort sikt vil det være et plaster på såret med økt lønn på ekstravakter og ugunstige vakter, sier hun.

På sikt mener hun at sykepleiere må mer betydelig opp i lønn, for å sikre at flere blir i yrket.

VIL HA HØYERE LØNN: Sykepleier Celine Roche mener lønna må gjenspeile sykepleieres erfaringsnivå. Foto: Privat
VIL HA HØYERE LØNN: Sykepleier Celine Roche mener lønna må gjenspeile sykepleieres erfaringsnivå. Foto: Privat Vis mer

Selv har hun søkt seg inn på videreutdanning innen sykepleierfaget to ganger, men takket nei begge gangene.

- Jeg har ikke råd til det. Økonomien vil ikke gå rundt hvis jeg skal bli student, med mindre jeg tar på meg mange ekstravakter. Det er ikke riktig for familien. Det er allerede et stort ansvar på mannen min som leverer og henter i barnehagen fordi jeg begynner tidlig og ofte jobber overtid.

Helseminister Ingvild Kjerkol har tidligere uttalt at hun har forståelse for at situasjonen for helsepersonell oppleves krevende, og samtidig påpekt at regjeringen har igangsatt et langsiktig arbeid med å utdanne, rekruttere og beholde helsepersonell.

Blant annet vil regjeringen fra neste høst opprette 500 nye studieplasser for sykepleiere. De har også foreslått å øke sykehusenes driftsbevilgninger.

Rapport: Høyere arbeidsbelastning under pandemien

Sintef har i høst gjennomført en undersøkelse blant over 11 000 sykepleiere på oppdrag fra Norsk Sykepleierforbund, om hvordan de har hatt det under pandemien.

Rapporten peker blant annet på mangelfullt HMS-arbeid (helse, miljø og sikkerhet journ.anm.) i alle deler av tjenesten, og konkluderer med at «mye mer» må gjøres for å unngå overbelastning på de ansatte.

- Det jeg tror tærer på mange er at man føler seg utilstrekkelig. Man går alltid hjem med en følelse av at «jeg var ikke bra nok i dag». Man føler at man ikke klarer å gjøre det man skal, og man får ikke hentet seg inn til neste vakt, sier Celine Roche.

I Sintef-forskernes konklusjon heter det at kombinasjonen av høy arbeidsbelastning og at fritida ikke har gitt nødvendig restitusjon, bidrar til en akkumulert belastning «som før eller seinere typisk ender i et sykefravær for å få nødvendig restitusjon». Sykepleierne rapporterer om høyere arbeidsbelastning og lavere restitusjon gjennom hele pandemien.

Rapporten påpeker at overbelastning gir økt risiko for sykefravær, som igjen øker risikoen for overbelastning blant de øvrige ansatte.

I undersøkelsen var det likevel færre enn i fjor høst som oppga at de enten vurderte å slutte i yrket etter pandemien, eller at de ville ut av helse- og omsorgssektoren. 6,2 prosent oppga dette, sammenliknet med 7,4 prosent i fjor. Dette kan ifølge forskerne både skyldes en reell nedgang, eller at mange av dem som vurderte å slutte i 2020 allerede har sluttet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer