Trond Giske går av som nestleder i Arbeiderpartiet

Annonserer avgangen på Facebook.

TREKKER SEG: Nestleder i Arbeiderpartiet Trond Giske trekker seg etter flere varsler om upassende oppførsel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TREKKER SEG: Nestleder i Arbeiderpartiet Trond Giske trekker seg etter flere varsler om upassende oppførsel. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trond Giske annonserer at han går av som nestleder i Arbeiderpartiet. Han opplyser også at han stiller sin plass som leder av Arbeiderpartiets finansfraksjon til disposisjon.

Giske skriver følgende på sin egen Facebook-side.

«Første nyttårsdag meddelte jeg at jeg på ubestemt tid ikke kunne fylle oppgavene mine som nestleder i Arbeiderpartiet. Slik situasjonen er blitt, er jeg sammen med min nærmeste familie kommet til at dette må gjelde på varig basis. Jeg stiller også min plass som leder av Arbeiderpartiets finansfraksjon til disposisjon, dersom det er stortingsgruppas ønske. Jeg har orientert partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng om min beslutning.»

Støre sier han rådet Giske til å trekke seg. Dagbladet vet at partilederen rådet nestlederen om dette for flere dager siden.

Flere varsler

Arbeiderpartiet ettergår flere varsler som har kommet mot Ap-nestlederen.

Giske har tidligere beklaget at han «har opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig», men kom 1. januar med beskyldninger om falske varsler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer