Anders Besseberg korrupsjonsrapport

Gi mannen en sjanse!

Internasjonal skiskyting har forlengst parkert Anders Besseberg. Men han er ikke sivilt dømt for de anklagene sporten kommer med.

DEFINITIVT SLUTT i SPORTEN: Anders Bessebergs posisjon i skiskyting er historie. Hva som blir historien fra eventuelle sivile rettssaker, er en helt annen sak. Her fra det siste OL-oppdraget i Sør-Korea noen uker før bakhistoriene sprakk.FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
DEFINITIVT SLUTT i SPORTEN: Anders Bessebergs posisjon i skiskyting er historie. Hva som blir historien fra eventuelle sivile rettssaker, er en helt annen sak. Her fra det siste OL-oppdraget i Sør-Korea noen uker før bakhistoriene sprakk.FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MED den knusende rapporten fra uavhengige etterforskere tar internasjonal skiskyting farvel med nordmannen som bygget opp sporten til en enestående suksess.

Det er ingen hjertelig avskjedshilsen. Der er derimot et stempel på det samme maktmisbruket som har herjet andre globale sportssuksesser som fotball, friidrett, volleyball og håndball.

Ifølge etterforskerne i skiskytingens External Review Commission (ERC) er det ingen tvil om eks-president Anders Besseberg sin manglende karakter:

- Bevis på systematisk korrupsjon og uetisk oppførsel i årtier, fastslår de i rapporten

Nordmannen som var denne sportens ubestridte leder i 26 år, har ifølge rapporten «ingen respekt for etiske verdier og ingen virkelig interesse for å beskytte idretten fra svindel».

Stort mer drepende kan ingen sport ta et oppgjør med sin egen sjef.

Men samfunnets oppgjør gjenstår. Og da er det grunn til å minne om at Anders Besseberg som alle andre eventuelt må få sin sjanse i rettssalen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer